Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Kamera w komputerze ???

Awatar użytkownika
M-U-S-T-A-N-G
-
-
Kontaktowanie:
Kamera w komputerze ???

Postautor: M-U-S-T-A-N-G » 23 lut 2006, o 18:55

Witam wszystkich, zwracam się do was z prośbą o pomoc.
Dostałem dzisiaj od znajomego kamere, która służy do uzytku zewnętrznego, np przy domofonach lub coś w tym stylu.
Obrazek
Normalnie w zestawie z kamerą był mały telewizorek, w którym oglądało się obraz wysyłany z kamery. Ale zarówno kamera jak i telewizorek zostały już użyte, a w zestawie były dwie kamery, więc ja dostałem drugą.
Moje pytanie brzmi, czy istnieje możliwość podłączenia takiej kamery do komputera?? Podejrzewam że jeśli chodzi o przerobienie wtyczek (czincze audio i video oraz wtyczka zasilająca) to raczej nie problem, chociaz jestem ciekawe pod jaki port w komputerze można było by to ewentualnie podłączyć, ale druga dość chyba kłopotliwa kwestia, to jeśli juz uda się podłączyć taką kamere w komputerze, to przeciez nie ma żadnego softu do niej, komputer zapewne nie będzie nawet wiedział co mu sie podpieło.
Dlatego chciałbym wiedzieć czy podpięcie takiej kamery do komputera wogóle jest możliwe?? bo jeśli się okaże że nic z tego, to kamere po prostu oddam. pozdrawiam
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ACeK
-
-

Postautor: ACeK » 23 lut 2006, o 19:13

:) Do komputera mozna podlaczyc wszystko ale pod warunkiem ze jest taka mozliwosc :idea: w Twoim przypadku kamera ma zwykle wyjscie Video a takiego normalnie :no: ma w komputerze dlatego potrzebujesz jakas karte typu :arrow: Video Capture. Taka karta od razu ma soft ktory sobie poradzi z obsluga programowa kamery :706:
;)

Awatar użytkownika
M-U-S-T-A-N-G
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: M-U-S-T-A-N-G » 23 lut 2006, o 19:47

:) Do komputera mozna podlaczyc wszystko ale pod warunkiem ze jest taka mozliwosc :idea: w Twoim przypadku kamera ma zwykle wyjscie Video a takiego normalnie :no: ma w komputerze dlatego potrzebujesz jakas karte typu :arrow: Video Capture. Taka karta od razu ma soft ktory sobie poradzi z obsluga programowa kamery :706:
;)
A ile mniej więcej może kosztować taka karta?? bo jeśli jest droga to raczej nie opłaca mi się bawić w coś takiego.

Awatar użytkownika
ACeK
-
-

Postautor: ACeK » 23 lut 2006, o 20:59

:) Ja swoja kupilem juz dawno na ebay zobacz sam jakie sa ofery :idea: troche samodzielnosci Ci na pewno :no: zaszkodzi :706:
;)

Awatar użytkownika
M-U-S-T-A-N-G
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: M-U-S-T-A-N-G » 24 lut 2006, o 14:32

Ja i tak przymierzam się do zakupu tunera TV, wiec wtedy będe mógł podłączyć kamerke :)

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”