Obawiam się, że uszkodziłeś procesor. 12V dopuszczalne jest tylko na końcówce RST w trakcie programowania. Podczas weryfikacji pojawia się bład bo dane są przesyłane własnie portem P1 i uszkodzona końcówka nie wysyła (jak również nie przyjmuje) żadnych danych.
Odnośnie sterowania to możesz połączyć 6 układów CD4094 -> PDF
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj siępodłaczenie diody do komputera przez port szeregowy(rownol).
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
I jeszcze :Odnośnie sterowania to możesz połączyć 6 układów CD4094 -> PDF
http://elportal.pl/index.php?module=Con ... y&ceid=117
Pozdrowienia Jurek S.
Dziękuję za wskazówki odnoście sterowania, narazie jeszcze nie robie tego, lecz kiedy zacznę i będe miał problemy to dam znać ok.
Co do procesora - nom szkoda, ale też tak podejżewałem . Byłem pewien, że jest błąd podczas weryfikacji z tego względu, że P1 bierze udział przy programowaniu a p1.0 jest uszkodzony - przez moją nierozwagę . Nie to, że mi szkoda tych nawet 5 pln za procek, tylko trudno dostać u mnie go w mieście i musze zamawiac przez internet, dlatego tak sie dopytywałem.
Co do procesora - nom szkoda, ale też tak podejżewałem . Byłem pewien, że jest błąd podczas weryfikacji z tego względu, że P1 bierze udział przy programowaniu a p1.0 jest uszkodzony - przez moją nierozwagę . Nie to, że mi szkoda tych nawet 5 pln za procek, tylko trudno dostać u mnie go w mieście i musze zamawiac przez internet, dlatego tak sie dopytywałem.
jesli chcesz sterowac te wyswietlacze np bezposrednio z LPT to mozesz do tego wykorzystac zatrzaski 573 lub 574. Z jednego zatrzasku mozesz sterowac dwie cyfry dane przesylasz przez dane portu a sterujesz portem sterujacym do ktorego zatrzasku chcesz wpisac dane w archiwum znajdziesz program do nadzoru (podgladania) jak LPT pracuje