O takie własnie statyczne sterowanie mi chodzi. Chcę aby info była zapisywana przy zmianie, tylko trzeba to robić na 6 wyświetlaczach. Program na procesor nawet nie jest zaczęty tak więc moge dostosowac sie do każdego rozwiązania.
DCF77 nadaje jeden bit co sekundę, tak więc jedyne co musze robić to odbierać ten bit i z odebranych danych odliczać czas(dokładniej: program musi odliczać czas z informacji która odebrał minutę temu[przez 60 sek nadaje info:godznie, minute, sekundę i inne zbędne o następnej minucie], ale i na bierząco odbierać info zawarte w nowych 60sek. Dodatkowo musze sterować tymi wyświetlaczami, aby wyświetlić godzinę która jest wg europejskiego wzorca czasu). Jednak odebranie takiego bitu i przetrawienie go to jest kwestja nie dłużej niż 200ms, a kwarc moge dac nawet 24MHz, tak więc na sterowanie pozostaje mi 800ms. Nie znam sie na sterowaniu wyświetlaczy totalnie, dlatego proszę o wyrozumialość

. Narazie jedynie mam pomysł jak odbierać te bity(o tym pisany był temat sygnał analogowy na cyfrowy)
Radzio na marginesie, chyba dałem 12V na P1.0 w AT89C2051 - teraz proc nie chce sie programować, bo podczas weryfikacji programu zapisanego na flash jest błąd, czy to oznacza, ze 12V niszczy nóżkę? Osobićie sie dziwie, bo wcześniej działało tak cały czas i dobrze sie programowało - teraz jak to odkryłem widocznie jest tak jak mówie

. Odpisz proszę czy jest taka możliwość.