witam.
mam klilka szt roznych avr'ko poblokowanych roznymi fusbitami. nie mozna ich zaprogramowac przwes isp.
macie moze schemat i soft do programatora torym moglbym je odblokowac?
pozdrawiam slawek
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProgramator rownolegly AVR
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
jesli masz zablokowanego procka np przestawionego na prace z zegarem zewnetrznym to taki procek musi byc wysterowany z zegara zewnetrznego bo inaczej nie ma maszynisty ktory go steruje dlatego wystarczy podlaczyc jaki kolwiek generator pod wejscie zegarowe i wtedy procek ozyje i mozesz przestawiac co tylko chcesz a teraz to co Ci sie pewnie nie spodoba ale na ten temat bylo juz wiele razy pisane tu na forum dlatego poszukaj sobie sam i przy okazji sie wiecej na ten temat nauczysz
problem nie tylko w zegarku aczkolwiek otatnio zablokowalem tiny 2313 proujac zrobic aby dzialal wlasnie z kwarcem i wogole przesta sie komunikowac.
mam tez kilka w ktorych ktos przyznal sie ze wulaczyl spi wiec tez nie da sie zaprogramowac.
co do szukania masz absolutna racje.
kiepsko z czasem niestety.
poszukam oczywiscie ale jak cos wiecej wiesz to prosilbym o pomoc.
pozdrofka
mam tez kilka w ktorych ktos przyznal sie ze wulaczyl spi wiec tez nie da sie zaprogramowac.
co do szukania masz absolutna racje.
kiepsko z czasem niestety.
poszukam oczywiscie ale jak cos wiecej wiesz to prosilbym o pomoc.
pozdrofka
da sie, da niestety. Osobiscie to sprawdzilemProgramatorem spi nie da sie wylaczyc spi,
W takim razie zrobiles cos wiecej niz wymyslil to sobie atmel, mowa o AVR byla o ile mnie pamiec nie myli, wiec fragment z datashet 32
Notes: 1. The SPIEN Fuse is not accessible in SPI Serial Programming mode
Ot... Press hackier
Cześć,
rozwiązaniem na zablokowane procesory może być zaprogramowanie
ich programatorem równoległym.
Np :
http://elm-chan.org/works/avrx/report_e.html
Pozdrawiam
rozwiązaniem na zablokowane procesory może być zaprogramowanie
ich programatorem równoległym.
Np :
http://elm-chan.org/works/avrx/report_e.html