Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Projekt Generatora na Wznacniaczu Operacyjnym

smerf
-
-
Projekt Generatora na Wznacniaczu Operacyjnym

Postautor: smerf » 8 sty 2006, o 01:10

Witam ,pilnie potrzebuje zrobić projekt generatora takiego jak na załączonym projekcie:Obrazek Generator musi generować U o amplitudzie 10V i częstotliwości 10KHz, trzeba dobrać rezystory i kondensator określając R i C ale również Un i Moc. Wiem że to troche lamerskie, ale nie mam pojęcia jak to dobrać żeby śmigało. Dla Was to żaden problem a ja musze to miec na poniedzialek. Aha sugerujcie się "lutami" na łączeniach ścieżek ponieważ wejście "-" wzmacniacza nie jest połączone z rezystorem R2. Pozdrawiam i z Góry dzięki za odpowiedzi. Jeszcze raz gorąco pozdrawiam.

a_antoniak
-
-
Kontaktowanie:

Re: Projekt Generatora na Wznacniaczu Operacyjnym

Postautor: a_antoniak » 8 sty 2006, o 01:38

Aha sugerujcie się "lutami" na łączeniach ścieżek ponieważ wejście "-" wzmacniacza nie jest połączone z rezystorem R2.
No coś Ty... Naprawde? ;)

smerf
-
-

Postautor: smerf » 8 sty 2006, o 10:24

Niektórym to nie robi różnicy dlateog zaznaczyłem, a Ty nie zaśmiecaj tematu jak nie chcesz pomóc.

a_antoniak
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: a_antoniak » 8 sty 2006, o 10:34

Niektórym to nie robi różnicy dlateog zaznaczyłem, a Ty nie zaśmiecaj tematu jak nie chcesz pomóc.
Nikt normalny nie odpowie sensownie na Twoj post, pogodz sie z tym. Jak nie masz pojeca to polecam hodowle pietruszki a nie tlumaczenie "kierujcie sie lutami". Za wielu jest takich: na koncie 1 post, zrobcie mi bo dla was to proste a ja sobie w tym czasie posiedze. :P

Awatar użytkownika
Aleksander Zawada
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: Aleksander Zawada » 9 sty 2006, o 09:14

Porada dnia:
Marsz do bibliotekoczytelni i usiąść nad książką Kulka, Nadachowski - analogowe układy scalone. A tam jest rozdział 5.12. :562:

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”