Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPrzełączka PS/2 na COM
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Jest wogole do kupienia coś takiego jak przejściówka z PS/2 na COM bo kupilem klawiature na psa a mam starą plyte glowna i nie mam ps2 tylko COM?
Klawiatura na COMa ????!!! Pierwsze słyszę. Jeżeli Ci chodzi o klawiaturę to w starych kompach były złącza takie same jak PS2 tylko że większe. PS2 jest minidin a tamte były din. W każdum razie czy chodzi Ci o klawiaturę czy o myszkę to takie przejściówki są dostępne w sklepach komputerowych, elektronicznych za parę zł. Można też sobie taką zrobić wedłucg schematu: http://www.hardwarebook.net/adapter/index.html
PWesołych Świąt
PWesołych Świąt
Re: Przełączka PS/2 na COM
COM czy DIN? Klawiatury starszego typu miały wtyczkę okrągłą 5 bolców tzw DIN i takież gniazdo na płycie głównej... a przejsciówki PS2/DIN oczywiście są dostępne....... mam starą plyte glowna i nie mam ps2 tylko COM?
Natomiast myszki miały końcówki 9 pinowe COM i też można było wpiąć przejściówkę COM/PS2...