Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Kierownica PC Twin Turbo PC-002

czeslaw10
-
-
Kierownica PC Twin Turbo PC-002

Postautor: czeslaw10 » 24 gru 2005, o 13:28

Nie mogę podłączyć kierownicy Twin turbo PC-002 pod windows XP.
Co bym nie wybrał wychodzi "brak połączenia".
Jaki sterownik wybrać?
Proszę o pomoc!

michalxb
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: michalxb » 22 sty 2006, o 15:48

Witam!

Też miałem problem z taką samą kierownicą
Rozwiązanie jest proste:

Panel sterowania>drukarki i inny sprzęt>kontrolery gier>dodaj>2 osiowy joystick z 4 przyciskami.

Nie obrax się za tak łopatologiczną instrukcję ale nie wiem jaką wiedzą dysponujesz

P.S. Jeszcze jedna ważna żecz potem warto skalibrować keirownice, ja miałem problem bo nie skręcał samo0chód w lewo :-)

Pozdrawiam.
Michał M.

czeslaw10
-
-

Kierownica PC

Postautor: czeslaw10 » 22 sty 2006, o 18:51

Dziękuje za odpowiedż.
Kierownica działa ,ale nie mogę zaznaczyć opcji "ster i pedały"z tą opcją jest brak połączenia.
Pomimo tego gaz i chamulec też działają.
Pozdrawiam

browar
-
-

Postautor: browar » 9 maja 2007, o 09:28

witam !

mam ten sam problem co kolega wyzej. za kazdym razem kiedy dodam kierownice w kontrolerze gier wyskakuje brak połączenia.

co do rady michala to nie wiem co jest ale nie mam tej opcji

Panel sterowania>drukarki i inny sprzęt>kontrolery gier>dodaj>2 osiowy joystick z 4 przyciskami.

moj system to XP SP2

bardzo prosze o pomoc, zalezy mi na tym

pepcok
-
-

Postautor: pepcok » 10 sie 2007, o 14:02

To samo mam ten sam model. a zresztą zobaczcie mój post

[ Dodano: 10-08-2007, 15:02 ]
Nie wiem czy u mnie jest bo narazie nie mam przejściówki do kompa żeby właczyć kierownice

[ Dodano: 10-08-2007, 15:05 ]
witam !

mam ten sam problem co kolega wyzej. za kazdym razem kiedy dodam kierownice w kontrolerze gier wyskakuje brak połączenia.

co do rady michala to nie wiem co jest ale nie mam tej opcji

moj system to XP SP2

bardzo prosze o pomoc, zalezy mi na tym

Jeżeli masz ten sam model coja to nie wiem czy na XP idze bo ja kupiłęm ta kierownice na allegro. I gościu dołączył do tego paragon taki i tam pisze że chodzi tylko na 98 i 95. Zobaczymy jeżeli bedziesz wiedział wcześniej odemnie czy chodzi czy nie to napisz mi na PWlub na e-maila

[ Dodano: 10-08-2007, 18:46 ]
Już znalazłem tylko nie wiem czy są to te sterowniki. prosze wejść na strone www.manta.tv i tam pisze sterowniki i prosze odnaleść ten model. Ja narazie nie wiem czy dzaiała poniewaz nie mam przejsćiówki z USB na tę co jest przy kierownicy alejutro może bedemiał to bede próbował.:) Jeżeli działa do modelu PC Twin Turbo PC-002 to prosze mi napisać jak to trzeba zrobić. i Który sterownik czeba ściągnąć. A jeżeli nie to będziemy szukać dalej. :598:

Pozdrawiam Piotrek

browar
-
-

Postautor: browar » 11 sie 2007, o 11:17

sterowniki z ze strony manty nie dzialaja sam testowalem dorwalem nawet goscia na allegro ktory sprzedawal ta sama kierownice razem ze sterownikami popros9ilem go zeby mi je wyslal ale i tak kierownica dalej nie dzialala... zostaje wiec sprawdzic pod win98

pepcok
-
-

Postautor: pepcok » 12 sie 2007, o 09:14

Napewno jest taki program lub sterownik że można na XP

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”