Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięAUTO....
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
WITAM , czy jest dostępny jakiś program do autonaprawy systemu windows (darmowy),bo co chwile dostaje powiadomienie od kompa ze wykrył ileś tam błędów krytycznych w C:\WINDOWS\SYSTEM32\ NIE WIEM O CO CHODZI ...prosze o pomoc, DZIŚ WIGILIA ,WIĘC ŻYCZE WSZYSTKIM WESOŁYCH ŚWIĄT .POZDRO.
Tzn. może wyraziłem się niejsano...A JAK MAM TO ZROBIĆ?
Tak więc, stawiasz system i tworzysz punkt przywracania np. 29.12.2005 (podajesz jego nazwę - np. swoje imie albo coś w tym stylu) i od tego momentu zawsze możesz powrócić do ustawien w których wszytsko działało ok.
Pamiętając o tym, że wszytsko się przywróci... czyli cześc programów nie będzie działała lub będą "rozregulowane" czyli ustawienia DEFAULT.
Aby uruchomić konsolę przywracania systemu trzeba zrobic tak:
Start>Wszytskie programy>Akcesoria>Narzędzia systemowe>Przywracania systemu i dalej już będziesz wiedział.
Druga opcja to R czyli napraw, masz ją na CD z systemem, odpalasz Boot from CD-ROM i tam masz tą opcję od razu.
Może lepiej podaj jakie to błędy krytyczne...
Tak jak napisałem wcześniej cały problem zawiera się w C:WINDOWSSYSTEM32 BŁĘDY;
COM/Activex Entries , Font Entries , Shared DLLs , Application Paths , Help Files Information , Windows Startup Items , File/Path Reference - tu wykrył aż 200 błędów.
[ Dodano: 24-12-2005, 18:48 ]
ZROBIŁEM TAK JAK MI PORADZIŁEŚ I NIC ! A SYSTEM ZOSTAŁ PRZYWRÓCONY DO DNIA W KTÓRYM JESZCZE RAZ ZAINSTALOWAŁEM CAŁY SYSTEM! A WSZYSTKO ZACZĘŁO SIĘ PIRDO.... W DNIU W KORYM PRZYJECHALI KOLESIE KTÓRZY MI INTERNET ZAKŁADALI !
COM/Activex Entries , Font Entries , Shared DLLs , Application Paths , Help Files Information , Windows Startup Items , File/Path Reference - tu wykrył aż 200 błędów.
[ Dodano: 24-12-2005, 18:48 ]
ZROBIŁEM TAK JAK MI PORADZIŁEŚ I NIC ! A SYSTEM ZOSTAŁ PRZYWRÓCONY DO DNIA W KTÓRYM JESZCZE RAZ ZAINSTALOWAŁEM CAŁY SYSTEM! A WSZYSTKO ZACZĘŁO SIĘ PIRDO.... W DNIU W KORYM PRZYJECHALI KOLESIE KTÓRZY MI INTERNET ZAKŁADALI !
Przeskanuj tym:MAM -avast'a ...
http://www3.ca.com/securityadvisor/virusinfo/scan.aspx
Napisz czy coś wykryło.
Ściągnij jeszcze Ad-Aware Personal Edition (zaktualizuj jeśli trzeba - update)
http://nowe.pl/modules/mydownloads/sing ... d=31&lid=4
I przeskanuj.
Daj znać co się działo

P.S. Jak możesz to wklej log'a z Hijackthis (jako kod) zobaczymy co tam masz

> oczywiście nadal mam te piep....błędy krytyczne. POMOCY.
Heh. To pewnie nieźle pochrzanione masz w systemie. Może coś z rejestrem? Po tych błędach krytycznych, co tam napisałeś, to raczej wina już nie leży po stronie wira, tylko juz ogólnie tego cudownego systemu
. Proponowałbym, tak jak już mówiłem, sprawdzenie rejestru, bo tego chyba jeszcze nie robiłeś... ?
Jak nie pomoże, to chyba tylko niestety zostaje reinstalacja Windows'a. A w przyszłości możesz sobie zrobić kopię bezpieczeństwa, jak chcesz mieć "auto-naprawę" windy...
Pozdr.
Heh. To pewnie nieźle pochrzanione masz w systemie. Może coś z rejestrem? Po tych błędach krytycznych, co tam napisałeś, to raczej wina już nie leży po stronie wira, tylko juz ogólnie tego cudownego systemu

Pozdr.
hmm
Moim zdaniem to conajmniej dziwne, że naprawa nie pomogła... Ja zrobiłebym to tak: wkładam płytę z XP, daję instalację nowego systemu... po drodzę instalator wykrywa istniejący już system i pyta czy go naprawić, wówczas dałbym naprawę i naprawa przebiega podobnie jak instalacja, z tym że zostają zainstalowane wczesniej programy, itp., jedynie podczas takiej naprawy instalator może sie upomnieć o sterowniki do grafiki, więc warto sobie przygotować rozpakowany pakiet sterowników, bo instalaotr może sie upomniec konktretny plik, a nie tylko o plik exe. To inna bajka niż naprawa przez konsolę odzyskiwania, bo tam odzyskuje się poprzez komendy Dosowe i trzeba wiedzieć do czego konkretna komenda służy. Podczas ozdyskiwania przez konsole odzyskiwania zawsze można też wpisać dir/p i widać jakie są komendy, a poźniej help komenda i już jest informacja do czego ona służy