Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Prośba o sprawdzenie

Awatar użytkownika
mulkey
-
-
Prośba o sprawdzenie

Postautor: mulkey » 22 gru 2005, o 22:01

Witam budzi sie we mnie pewno podejżenie mianowicie kiedyś zainstalowalem XP i po wcisnieciu CTRL+ALT + DEl mam aż 5 plików SVCHOST.EXE czy wy rowniez tyle macie ? czy jest to oczym mysle wirus ?

marecki
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: marecki » 23 gru 2005, o 06:19

U mnie też tyle tego jest bo zauważ że użytkownikiem tego procesu jest m.in USŁUGA LOKALNA, USŁUGA SIECIOWA, SYSTEM...

Awatar użytkownika
mulkey
-
-

Postautor: mulkey » 23 gru 2005, o 09:29

dzięki. A jeszcze jedno co by sie stało gdybym zmienił pryriotety danego pliku z NORMALNY na np.Niski ??

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 23 gru 2005, o 12:07

dzięki. A jeszcze jedno co by sie stało gdybym zmienił pryriotety danego pliku z NORMALNY na np.Niski ??
Mogłoby to wpłynąc na stabilność systemu i działanie niektórych aplikacji...

Pamiętaj svchost.exe jest bardzo często atakowany przez wirusy i gdy się przyjżysz to taki wirus może mieć nazwe bardzo podobną np. vschost.exe, svhcost.exe itp. Jesli znajdziesz taki proces to jest to na 100% jakiś wirus lub coś podobnego.

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”