Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Stosunek I do Io - pytanie z sprawozdania i z Psipce

osaka
-
-
Stosunek I do Io - pytanie z sprawozdania i z Psipce

Postautor: osaka » 7 gru 2005, o 22:09

witam!!!
mam pytanko musze zrobic sprawozdanie ... o to jego wycinek

Obrazek

mam problem co do wartosci jak mam wpisac ''z obliczen'' I/I0
mysle ze to bedzie tak: I/Io gdzie I to I=U/R a Io to Io=U1/R [U1 z miernika - mysle ze ten dolny indeks przy I oznacza prad przy danej czestliwsci] czy moze odwrotnie ???

Pspice
ma pytanie jak zapisac wartosci zrudla napiecia zmiengo - wiem tylko ze wynoisi |2|V ale niewiem jak mam to zapisac - prosze o pomoc czy cokolwiek jest dobrze zapisane w tym cirze //dopiero zaycznam poznawac Spice
linia .AC LIN l_punktów _start _stop zleca progamowi przeprowadzenie analizy zmienopradowa tez niewiem czy dobrze zapisalem

Kod: Zaznacz cały

moje V1 1 0 AC 2V L1 1 2 0.7F C2 2 3 10uH R3 3 0 1000Ohm .AC LIN 100 1 100 .end
jezeli choc trosze mozecie mi pomoc to piszcie
prosze o szybka pomoc - pozdrawiam

Awatar użytkownika
mulkey
-
-

Postautor: mulkey » 8 gru 2005, o 14:59

Z tego co wiem :D to tu raczej zadań sie nie robi :D tu jest forum elektroniczne ;] .Ale na forum chyba elektrody jest dział przeznaczony na twoje pytania :wink:

osaka
-
-

Postautor: osaka » 8 gru 2005, o 15:20

Z tego co wiem :D to tu raczej zadań sie nie robi :D tu jest forum elektroniczne ;] .Ale na forum chyba elektrody jest dział przeznaczony na twoje pytania :wink:
niemowie ze ktos ma zadanie za mnie zrobic czy cos takiego tylko prosze o pomoc bo nie jestem pewny niektorych rzeczy - oczekuje tylko odpowiedzi: tak dobrze myslisz z tymi pradami albo nie mylisz sie jest na odwrot - nieczego wiecej nieoczekuje

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”