Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem z zablokowanym biosem
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- piterino_16
- -
- Kontaktowanie:
Mam kompa do naprawy trzeba zformatowac dysk a system nie chce mi ruszuc z plyty(ani z 98 ani z Xp)a bios jest zablokowany i nie moge ustawic zeby startowal system z plyty. Jak odblokowac tego biosa albo jak ustawic zeby najpierw szukal systemu na plycie potem dopiero na twardzielu?? pomocy(pilne)
- piterino_16
- -
- Kontaktowanie:
Powiedz mi jaki bylby sens zabezpieczyc komputer haslem jak kazdy by mogl je odczytac? Hasla nie da sie odczytac ale jest mozliwe jego wykasowanie (czytaj powrocenie do ustawien fabrycznych) a to z reguly robi sie tak jak powiedzial radzio przez wyjecie bateri lub przez przestawienie na chwile zwory lub nacisniecie specjalnego przycisku. A skoro masz na kompie plomby to raczej nic nie jestes wstanie zrobic. A tak wogole to jesli chcesz dostac dokladna odpowiedz musisz dokladnie zadac pytanie bo to tak jak bys powiedzial ze chcesz otworzyc samochod ale nie podajesz marki Dlatego podaj typ kompa bo moze np w instrukcji bedzie opis jak bez otwierania mozna go przestawic ale bez informacji co to jest to nikt Ci nie jest w stanie pomoc chocby wiem jak bardzo chcial