Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

problem z karta graficzna z wyjsciem TV

krzysmal
-
-
problem z karta graficzna z wyjsciem TV

Postautor: krzysmal » 16 lis 2005, o 16:17

Mam problem z ustawieniem czestotlimwosci. Posiadam karte graficzna z wyjsciem. Do ustawienia wszelkich parametrow potrzebnych do komunikacji pc z tv uzywam programu powerstrip. I tutaj zaczynaja sie schody poniewaz nie moge ustawic czestotliwosci tv. Nie mam aktywnmej zakladki własne czestotliwosci a wlasnie tam moge ustawic czestotliwosc 720x576p (PAL 50Hz). Czy moze mi ktos pomóc???

Tom27
-
-

Postautor: Tom27 » 16 lis 2005, o 16:32

Witaj
Tutaj CHIP masz link do strony, na której jest opis PowerStript-a ja dzięki temu opisowi coś wywalczyłem w w/w programie, ale uważam, że PowerStript jest, co najmniej dziwny niby daje duże możliwości, ale też ciężko się z nim dogadać. Takie są moje doświadczenia i spostrzeżenia. Ja zrobiłem sobie płytkę, która powinna umożliwiać mi oglądanie „komputera” na TV na scalaku Analog Devices AD724JR, ale po wielu próbach ledwie mi się udało uzyskać bardzo marny obraz nie mówiąc nawet o praktycznym zastosowaniu(tego się nie da oglądać) jak mi przejdzie złość to jeszcze z nim powalczę. Ale wracając do Twojego tematy spróbuj z tym opisem, jeśli nic Ci to nie pomoże to może coś jeszcze wymyślę.
Jeśli Ci to pomoże i uda Ci się osiągnąć to, co chciałeś to daj znać może mi coś pomożesz.
Pozdrawiam

marecki
-
-
Kontaktowanie:

Re: problem z karta graficzna z wyjsciem TV

Postautor: marecki » 16 lis 2005, o 18:20

Mam problem z ustawieniem czestotlimwosci. Posiadam karte graficzna z wyjsciem.
Nie napisałeś nic co to za karta i jakich sterowników używasz... spróbuj sterowników oryginalnych od producenta i najnowszych...
Czy zawsze Powerstrip może pomóc?

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”