Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

termotransfer-traxmaker

molikas
-
-
termotransfer-traxmaker

Postautor: molikas » 27 wrz 2005, o 18:54

Witam
Niewiem czy umieszczam to w dobrym dziale ale cóż....
Mam problem mam schemat w PCB i chce go wydrukowaćno właśnie tu jest problem...
Mam Traxmaker-a i nieumiem go obsługiwać....Widze schemat z góry (schemat montażowy) a chcę mieć same ścieżki i nie wiem jak to zmienić...
Może ktoś z was poleci jakiś program z którym dam sobie radę..

Awatar użytkownika
waldek
-
-

Postautor: waldek » 27 wrz 2005, o 20:21

no coż... jeśli polecać to chyba protela... nie jest łatwy w obsłudze, ale najbardziej uniwersalny i chyba najbardziej popularny. a co do jego obsługi to był bardzo obszerny kurs w EdW.

Awatar użytkownika
Sova
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Sova » 28 wrz 2005, o 08:09

Kliknij na ikonkę drukowania i tam jest przycisk "ustawienia" czy "opcje"(nie moge teraz sprawdzic bo nie jestem w domu). W oknie ustawień drukowania odznaczasz to co Ci nie potrzeba, czyli powiedzmy pierwszyą stronę, stronę drugą, zostawiasz same ścieżki i kropy do lutowania. Masz tam jeszcze opcje drukuj w odbiciu. Pozaznaczaj/podznaczaj wydrukuj aby sprawdzic czy to to co chcesz i jak ok to leć z papierem kredowym na xero :). Poprostu posiedź w opcjach drukowania, nie drukarki tylko programu.

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 28 wrz 2005, o 11:45

no coż... jeśli polecać to chyba protela... nie jest łatwy w obsłudze, ale najbardziej uniwersalny i chyba najbardziej popularny
Wiesz... chcialem sie wybrac do Londynu, nie wiesz gdzie jest jakies tanie lotnisko do kupienia ?? (ale koniecznie miedzynarodowe).

Awatar użytkownika
waldek
-
-

Postautor: waldek » 28 wrz 2005, o 20:52

Wiesz... chcialem sie wybrac do Londynu, nie wiesz gdzie jest jakies tanie lotnisko do kupienia ?? (ale koniecznie miedzynarodowe).
w takim razie na forum sami ekscentryczni milionerzy bo o protelu już było sporo...

molikas
-
-

Postautor: molikas » 28 wrz 2005, o 21:16

Dzięki za pomoc :D

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”