Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

jak połączyć wyświetlacz np. 7 cali do czytnika kart SD,MMC?

Paweł G.
-
-
Kontaktowanie:
jak połączyć wyświetlacz np. 7 cali do czytnika kart SD,MMC?

Postautor: Paweł G. » 27 sie 2005, o 22:16

potrzebuję wyświetlać na wyświetlaczu takim jak od DVD samochodowego obrazy nagrane na jakąkolwiek kartę SD, MMC, CompactFlash, Memory Stick, ale haczyk tkwi w tym, że nie ma być po drodze komputera... czytnik kart + wyświetlacz (i oczywiście zasilanie,może być 12v) ma z tego wyjść coś jak Flash Trax który widziałem na allegro nr aukcji 61046566... z tym, że tamto cudo może odtwarzać różne pliki a mi zależy na zdjęciach czyli np. jpg... może ktoś robił coś podobnego ? albo wie jak to zrobić ? byłbym wdzięczny za pomoc... albo mogę zlecić wykonanie takiego sprzętu... pozdrawiam i czekam...
Załączniki
61046566.jpg
to coÂś ma mniejszy wyÂświetlacz...

Awatar użytkownika
ACeK
-
-

Postautor: ACeK » 27 sie 2005, o 22:59

:) Czy to Twoje cudo ma wejscie wideo? Jesli tak to wsadz karte pamieci do aparatu cyfrowego w nim jest wyjscie na wideo i po sprawie :wink:
:D

Paweł G.
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Paweł G. » 28 sie 2005, o 17:50

tak proste, że aż genialne... ale co z zasilaniem na 12 V (tu mogę coś wymyślić) tylko, po zaniku zasilania zdjęcia mają się "przewijać" bez dotykania sprzętu... to ma być taka kronika w gablocie - bezobsługowa...

Awatar użytkownika
M@rek
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: M@rek » 29 sie 2005, o 12:17

Układ isd, przetwornik A/C i C/A, układ reset, klucze analogowe.
Więc musisz nacisnąć max 8 przycisków w dowolnej kolejności, do programowania używasz C/A (wiesz 8 we do przycisków a wy nagrywasz na isd) potem klucze zamiast przycisków sterowane A/C podłączonym do wy isd, który włącza się układem reset.
Prosta co :mrgreen: .

Paweł G.
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Paweł G. » 29 sie 2005, o 16:08

myślałem, że coś niecoś umiem... ale powyższy tekst jest dla mnie trudny nawet do przeczytania... mogę prosić jeszcze raz ale w wersji dla laika ?

Awatar użytkownika
M@rek
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: M@rek » 29 sie 2005, o 17:22

Sid to układ, który nagrywa dźwięk, więc jak do WY podłączysz przetwornik analogowo-cyfrowy a do WE cyfrowo-analogowy to możesz nagrać nawet minutową sekwencje stanów, a jak do wyjść przetwornika analogowo-cyfrowego podłączysz klucze analogowe (ma +, -, we i 2 wy; jak na we jest określony stan logiczny to między wy jest 100ohm, a jak nie to jest kilka ~ kilkaset Mohm) to wy możesz podłączyć do przycisków, które mają być naciskane, a i ten układ reset ma po włączeniu zasilania włączyć odtwarzanie.(prościej nie umiem :mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen: )

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”