Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj się"Noktowizor" - IRED wizor - IRDA wizor ;-) HP620
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Czy ktoś z was widział, jak świeci dioda podczerwona? Ja widziałem . Poważnie! Pod spodem załączam fotki i filmiki
Jako IRED wizor wykorzystałem cyfrowy aparat fotograficzny HP 620. W podsumowaniu świetny tester pilotów i wszelkiej maści sprzętu na podczerwień!
Jako IRED wizor wykorzystałem cyfrowy aparat fotograficzny HP 620. W podsumowaniu świetny tester pilotów i wszelkiej maści sprzętu na podczerwień!
- Załączniki
-
- mariusz_ciszewski_IR-movie_1.zip
- Film avi - IRED cz.1.
- (1.5MiB)Pobrany 207 razy
Tylko, że to tak trochę głupio rozbierać pilota i wyminiać diodę na LEDa, czy też ją dołączać tylko po to, by sprawdzić, czy działa Prościej cyfraka włączyćJesli wstawisz diode Led (z odpowiednim R) rownolegle w obwodzie sterujacym dioda w pilocie mozesz sobie w ten sposob podgladac jak pracuje bez noktowizora
- Krzysztof Gorski
- -
- Kontaktowanie:
Nic nadzywyczajnego prawie w każdej kamerze to widać.
Ostatnio zmieniony 20 sie 2005, o 20:42 przez Krzysztof Gorski, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: "Noktowizor" - IRED wizor - IRDA wizor ;-) HP6
wow za tak powazne odkrycie naukowe trzba dac ci nagrode nobla o i odkrycie opatentowac ! zeby nikt go nie ukradl , dziwie sie ze na zdjeciah nie ma znaku wodnego !Czy ktoś z was widział, jak świeci dioda podczerwona? Ja widziałem . Poważnie! Pod spodem załączam fotki i filmiki
Nobla, powiadasz? Bardzo chętniewow za tak powazne odkrycie naukowe trzba dac ci nagrode nobla o i odkrycie opatentowac ! zeby nikt go nie ukradl , dziwie sie ze na zdjeciah nie ma znaku wodnego !
Z pozdrowieniami
Krzysztof Kolumb
A co Kolumb mial wspolnego z Noblem ?? Bo nagrody jego imienia dostac raczej nie mogl.Nobla, powiadasz? Bardzo chętnie
Z pozdrowieniami
Krzysztof Kolumb
Edit: mala niekonsekwencja MALYCH i wielkich liter ;/
Ostatnio zmieniony 21 sie 2005, o 12:25 przez pajaczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzysztof Kolumb podobno też odkrył "Amerykę"A co Kolumb mial wspolnego z noblem ?? Bo nagrody jego imienia dostac raczej nie mogl.
No dobra.. w takim razie co z tym wspolnego ma Ameryka ??Krzysztof Kolumb podobno też odkrył "Amerykę"A co Kolumb mial wspolnego z noblem ?? Bo nagrody jego imienia dostac raczej nie mogl.