Witam!
Chcialbym zbudowac uklad do samochodu, ktory odetnie (załóżmy po 20-30s) dopływ paliwa. Wymyslilem sobie ze najprosciej bedzie zrobic zwarcie-rozwarcie na przewodzie dochodzacy do pompy paliwowej. Po "przekręceniu" zapłonu, należałoby wcisnąć resecik który spowodowałby wyłączenie układu rozwierającego i samochod do konca jazdy(wyłączenia silnika) pracowałby normalnie.
Ma ktoś pomysł jak to urzeczywistnić?
Myślę, że wiele osób może z tego skorzystać
Pozdr
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięOpóźnione odcięcie paliwa
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Podoba mi się ten pomysł na wykrywanie przyrostu napięcia, bo właśnie zastanawialem się pod co podłączyć sygnalizowanie rozpoczęcia jazdy Myślałem także o podłączeniu pod radio. Rozwiązanie o jakim piszesz, jest dokładnie takim o jakim myślałem(przekażnik). Liczyłem jednak na dokładniejszy opis(może nawet jakiś schemacik - jak ktoś robił już cos podobnego), jakoże nie jestem dobry w te klocki