Witam.
Znalazłem u kumpla w szafie:) układy:
MAA 741 Z10
MAA 501 V90
Są w obudowie cos jak np. BC211, ale nieco niższej i mają 8 nóżek. Domyślam się, że MAA741 to może opamp albo nawet podwójny, ale na zadnej wyszukiwarce, zaczynając od elenoty przez googla do jakichs badziewi, nie znalazlem rozsadnych informacji. Jeżeli ktoś ma jakieś wiadomości na ich temat, to proszę o pomoc tu albo na zen_obi@wp.pl
Dodatkowo, znalazłem też ciekawostkę przyrodniczą w postaci tranzystorów albo jakichś stabilizatorów wyglądających jak wyjęte z czołgu Obudowa 16 x 12.5 x 3 mm, trzy nożki, takie że na wiosnę liście można grabić, środkowa z kwadracikiem przy układzie, blacha z tyłu i dziursko.
Z jednego da się odczytać: BT 1??, druga 8, 9 albo 2, trzecia 1 albo 4.
Z drugiego: BT109, ?00R, ??340.
Z trzeciego: ???????????????? ale wygląda jak drugi.
Co to jest???
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięCo to do k**** n**** jest???
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Re: Co to do k**** n**** jest???
MAA 741 i MAA501 czeskie TESLA operacze, bardzo stare. Ten 741, to wiadomo, w końcu 741 stał się standardem. Ten drugi to odpowiednik uA 709 (chyba, piszę z pamięci), więc możesz poszukać układów uA. Opis tych operaczy znajdziesz (z nóżkami) przykładowo w Nadachowski, Kulka "Analogowe układy scalone".Witam.
Znalazłem u kumpla w szafie:) układy:
MAA 741 Z10
MAA 501 V90
Są w obudowie cos jak np. BC211, ale nieco niższej i mają 8 nóżek. Domyślam się, że MAA741 to może opamp albo nawet podwójny, ale na zadnej wyszukiwarce, zaczynając od elenoty przez googla do jakichs badziewi, nie znalazlem rozsadnych informacji. Jeżeli ktoś ma jakieś wiadomości na ich temat, to proszę o pomoc tu albo na zen_obi@wp.pl
To mogą być tyrystory.Witam.
Dodatkowo, znalazłem też ciekawostkę przyrodniczą w postaci tranzystorów albo jakichś stabilizatorów wyglądających jak wyjęte z czołgu Obudowa 16 x 12.5 x 3 mm, trzy nożki, takie że na wiosnę liście można grabić, środkowa z kwadracikiem przy układzie, blacha z tyłu i dziursko.
Z jednego da się odczytać: BT 1??, druga 8, 9 albo 2, trzecia 1 albo 4.
Z drugiego: BT109, ?00R, ??340.
Z trzeciego: ???????????????? ale wygląda jak drugi.
Co to jest???