Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPROJEKT - prosze o pomoc
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam!! Potrzebuje projekt układu optoelektronicznego zabezpeiczajacego pomieszczenie przed włamaniem (okno, drzwi, oraz czujki reagujace na ruch). Prosze o pomoc. vvoollii@o2.pl
Wstaw poprostu detektor ruchu taki jak się na dworze na oknie zakłada by siś halogen zaświecił i z głowy...
do tego podłączyć możesz jakąś syrene itp. co tam sobie wymyslisz.
Robiłem takie "patenty" u kolesia w sklepie (bardzo tani koszt) i działa do dzisiaj od 4 lat.
Chyba że potrzeba Ci bardziej profesjonalmy projekt to co innego.
do tego podłączyć możesz jakąś syrene itp. co tam sobie wymyslisz.
Robiłem takie "patenty" u kolesia w sklepie (bardzo tani koszt) i działa do dzisiaj od 4 lat.
Chyba że potrzeba Ci bardziej profesjonalmy projekt to co innego.
Projekt
Chodzi o konkretny projekt na zaliczenie. Obliczenia, dobor parametrow itp.
Może bariera optoelektroniczna w podczerwieni?
Tym zabezpieczysz okno, drzwi itp.
Do tego jakaś centralka alarmowa (są w projektach AVT) i już mamy alarm
Tym zabezpieczysz okno, drzwi itp.
Do tego jakaś centralka alarmowa (są w projektach AVT) i już mamy alarm
- Załączniki
-
- bariera_podcz.zip
- (115.62KiB)Pobrany 211 razy
Projekt
Ukald fajny ale potrzebuje taki projekt na zaliczenie przedmiotu:d Potrzebny mi jeszcze opis dlaczego tak a nie inaczej i dobor parametrow.
-
- -
- Kontaktowanie:
Jesli cos jest z rocznika 2002 - 2004 to zeby sciagnac musisz byc prenumeratorem Ep
albo nie jesteś prenumeratorem Elekroniki Praktycznej, a chcesz uzyskać dostęp do 10 pobrań z materiałów dla prenumeratorów:
Wyślij sms o treści: MP 1361
na numer: 7316 (koszt 3 PLN + VAT)
Lub poprosic kogos by Ci to przeslal na maila tyle ze musisz podac co chcesz i gdzie to jest
albo nie jesteś prenumeratorem Elekroniki Praktycznej, a chcesz uzyskać dostęp do 10 pobrań z materiałów dla prenumeratorów:
Wyślij sms o treści: MP 1361
na numer: 7316 (koszt 3 PLN + VAT)
Lub poprosic kogos by Ci to przeslal na maila tyle ze musisz podac co chcesz i gdzie to jest
to co wyzej napisalem to sa pliki do sciagniecia. Znalazlem to na strnie tej co mi podali w archiwum. Czy ktos mi moze je sciagnac i przeslac na maila? vvoollii@o2.pl Dzieki.
Jeszcze wiem jak sie sciaga:) Ale ja mam jakies problemy i cos mi przerywa sciaganie. Mozecie mi je podeslac na maila??
[ Dodano: 04-04-2005, 17:18 ]
Daki - Prosze o szybki kontakt najlepiej na GG 4099696 albo na maila vvoollii@o2.pl
[ Dodano: 04-04-2005, 17:18 ]
Daki - Prosze o szybki kontakt najlepiej na GG 4099696 albo na maila vvoollii@o2.pl