witam
jestem w posiadaniu notebooka w którym niestety jest uszkodzony napęd DVD. Ale dostałem kabel który ma 2 wtyki usb i można nim przesyłać dane w 2 strony natomiast notebook nie posiada interfejsu USB myślałem żeby zastosować przejściówke RS232<=>USB ale nie wiem czy to wypali podpowiedzcie mi czy ma to w ogule jakiś sens.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięproblem z przesyłaniem danych
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Mozesz to zastosowac jako wyjscie mocno awaryjne, takie przejsciowki byly wprowadzane m.in. dla takich wlasnie notebookow. Ale wez pod uwage ze max jaki na niej wyciagniesz to 115,2 kbit, a predkosc x1 CD to 150kbit (DVD to 1,300 Mbit - chyba ze mnie pamiec zawodzi, ale w tych granicach), wiec na dluzsza mete to nie ma sensu. Ale do zrzucenia jednorazowego jakis waznych danych, czy np. sterownika do zainstalowania waznego hardware, to mozna pomyslec.