W jaki sposób zmusić Eagle'a żeby umieścił układ w obudowie SMD po stronie druku(bottom)?????? Change/layer/bottom działa tylko na ścieżki. Czy w nim są biblioteki z obudowami układów SMD. Bo zwykłe DIP to wiadomo w ICPACKAGE, ale nic innego nie znalazłem. Chodzi mi dokładnie o obudowę 16 pinowy QSOP (ADT7517). Biblioteki do tego układu nie ma. Myślałem żeby znaleźć inny układ w takiej samej obudowie, ale ta wyszukiwarka jest jakaś dziwna. Np zobaczyłem że coś jest w obudowie SO8, wpisuje SO8 do "Search" a ten mi tego nie znajduje! Patrzałem na stonie Eagla tam jest pełno bibliotek, ale QSOP nie znalazłem, może ktoś wie gdzie szukać?
Pozdrawiam
[ Dodano: 21-02-2005, 16:28 ]
Nikt nie zna Eagle??????????
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięEagle SMD po stonie druku?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Ikonka z podpisem mirror. jeśli dobrze zrozumiałem. Przewraca element z jednej strony płytki na drugą
A jeśli chodzi o szukanie. najlepiej w control panelu otworzyć wszystkie biblioteki i ręcznie poszukać. W brew pozorom nie jest tego dużo, jak trafisz jakąś pozycję to tylko klikasz prawym przyciskiem, "copy to library" i tworzy ci się nowe "package" w twojej bibliotece. Potem robisz rysunek, (symbol) i nowe "device" - połączenie jednego i drugiego i gotowe
A jeśli chodzi o szukanie. najlepiej w control panelu otworzyć wszystkie biblioteki i ręcznie poszukać. W brew pozorom nie jest tego dużo, jak trafisz jakąś pozycję to tylko klikasz prawym przyciskiem, "copy to library" i tworzy ci się nowe "package" w twojej bibliotece. Potem robisz rysunek, (symbol) i nowe "device" - połączenie jednego i drugiego i gotowe
Bo to jakaś śmiszna firmowa wersja popularnego SOP. Zobacz jakie ona ma wymiary w jakimś datasheecie i porównaj z tymi popularnymi, pewnie jest identyczna z którąś. Jak nie, wbrew pozorom zrobienie nie jest trudne, tylko pilnuj się żeby trzymać się tego samego rozmiaru siatki (grid) i jednostki przy rusowaniu bo eagle miał problemy z metrycznym i calowym systemem
Ja też się na początku broniłem przed samodzielnym rysowaniem ale czasem to szybciej idzie niż szukanie gotowego
Ja też się na początku broniłem przed samodzielnym rysowaniem ale czasem to szybciej idzie niż szukanie gotowego