Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Eagle SMD po stonie druku?

trryt
-
-
Eagle SMD po stonie druku?

Postautor: trryt » 20 lut 2005, o 17:50

W jaki sposób zmusić Eagle'a żeby umieścił układ w obudowie SMD po stronie druku(bottom)?????? Change/layer/bottom działa tylko na ścieżki. Czy w nim są biblioteki z obudowami układów SMD. Bo zwykłe DIP to wiadomo w ICPACKAGE, ale nic innego nie znalazłem. Chodzi mi dokładnie o obudowę 16 pinowy QSOP (ADT7517). Biblioteki do tego układu nie ma. Myślałem żeby znaleźć inny układ w takiej samej obudowie, ale ta wyszukiwarka jest jakaś dziwna. Np zobaczyłem że coś jest w obudowie SO8, wpisuje SO8 do "Search" a ten mi tego nie znajduje! Patrzałem na stonie Eagla tam jest pełno bibliotek, ale QSOP nie znalazłem, może ktoś wie gdzie szukać?
Pozdrawiam

[ Dodano: 21-02-2005, 16:28 ]
Nikt nie zna Eagle??????????

Uszatek
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Uszatek » 21 lut 2005, o 16:36

Ikonka z podpisem mirror. jeśli dobrze zrozumiałem. Przewraca element z jednej strony płytki na drugą :)
A jeśli chodzi o szukanie. najlepiej w control panelu otworzyć wszystkie biblioteki i ręcznie poszukać. W brew pozorom nie jest tego dużo, jak trafisz jakąś pozycję to tylko klikasz prawym przyciskiem, "copy to library" i tworzy ci się nowe "package" w twojej bibliotece. Potem robisz rysunek, (symbol) i nowe "device" - połączenie jednego i drugiego i gotowe ;)

trryt
-
-

Postautor: trryt » 22 lut 2005, o 19:21

WIELKIE DZIĘKI! No naprawdę bym nie wpadł, na to że to się może nazywać mirror! A tej obudowy już po bibliotekach które mam to już szukałem. Może ktoś wie czy tego nie ma w tych co są do ściągnięcia na stronie producenta bo w opisach to się nie doszukałem. A może ktoś zrobił taką bibliotekę?????

Uszatek
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Uszatek » 22 lut 2005, o 19:27

Bo to jakaś śmiszna firmowa wersja popularnego SOP. Zobacz jakie ona ma wymiary w jakimś datasheecie i porównaj z tymi popularnymi, pewnie jest identyczna z którąś. Jak nie, wbrew pozorom zrobienie nie jest trudne, tylko pilnuj się żeby trzymać się tego samego rozmiaru siatki (grid) i jednostki przy rusowaniu bo eagle miał problemy z metrycznym i calowym systemem ;)
Ja też się na początku broniłem przed samodzielnym rysowaniem ale czasem to szybciej idzie niż szukanie gotowego ;)

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”