Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Ethernet na 51-kę

Zbyszko
-
-
Kontaktowanie:
Ethernet na 51-kę

Postautor: Zbyszko » 31 sty 2005, o 20:42

Od jakiegoś czasu próbuję się zainteresować serwerem www na procek serii 51. Niestety EP nie ma szcześcia do takich artykułów. Kiledyś pojawił się opis takiego wynalazku w EP niestety zaraz się okazało, że scalaki na których projekt był oparty nie są już dostępne. Potem był kolejny opis ale kit do tego artukułu nie ukazał się nigdy mimo, że przez rok czasu na stronach EP pisało, że można go kupić. W ostatnich miesiącach EP przeszła sama siebie. Cykl artykułów na temat web serwera, który ukazywał się przez ostatnie 4 miesiące przebił pozom dna. To jest naprawdę wybitna sztuka pisać rozwekle o niczym. Po przeczytaniu tej serii artykułów doszedłem do wniosku, że jak nic nie wiedziałem o budowie i programowaniu RTL8019 tak dalej nic nie wiem. Komu i czemu miały służyć te artykuły. Schemat przedstawiony w EP jest żadnym ułatwieniem. Takich schematów jest cała masa w sieci. Niestety brak jest polskojęzycznych opisów scalaków czy impementacji TCP/IP. Kit też do tego artykułu sie nie ukazał. Słowem głęboko poniżej dna. Moim zdaniem ten artykuł powinien zapoczątkować listę najbardziej nieprzydatnych artykułów w EP.
Może ktoś ma jakieś polskojęzyczne materiały z których można wywnioskować jak sterować RTL8019?

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”