Witam wszystkich,
wiem ze wyda sie to wam smieszne ale mam problem ze znalezieniem kabla laczacego monitor dell (jakis stary 15") z karta graficzna. O co chodzi?? Wydaje mi sie ze to dosyc nietypowy kabelek poniewaz gniazdo w monitorze jest dwurzedowe (9 pin?? nie wiem jak sie nazywa, dla porownania gniazdo w grafice jest trzyrzedowe- 15 pin??). W kazdym razie jak przerobic kabel 15pin/15pin tak aby przylutowac go bezposrednio do plyty monitora???
Help
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKabel łączący monitor z kompem
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Re: Kabel łączący monitor z kompem
A może byś tak podał kilka szczegółów dotyczących monitora. Czy monitor jest kolorowy, czy monochromatyczny?Witam wszystkich,
wiem ze wyda sie to wam smieszne ale mam problem ze znalezieniem kabla laczacego monitor dell (jakis stary 15") z karta graficzna. O co chodzi?? Wydaje mi sie ze to dosyc nietypowy kabelek poniewaz gniazdo w monitorze jest dwurzedowe (9 pin?? nie wiem jak sie nazywa, dla porownania gniazdo w grafice jest trzyrzedowe- 15 pin??). W kazdym razie jak przerobic kabel 15pin/15pin tak aby przylutowac go bezposrednio do plyty monitora???
Help
re
wszystko wskazuje na monitor monochromatyczny
jaki to typ odnajde rozpiske ze schematu tego monitora
jaki to typ odnajde rozpiske ze schematu tego monitora
-
- -
Wejscie dwurzędowe 9 pin było wykorzystywane w monitorach swego czasu i ze zrobieniem kabelka nie będzie problemu.
Wszystko jest tutaj:
www.hardwarebook.net
Wszystko jest tutaj:
www.hardwarebook.net
- connan12345
- -
ja mam taki kabel !!! sam go robiłem ! Miałem kiedyś takie stare SONY Trinitron 14cali i ono miało właśnie 9ke dwurzędową . Niestety Need4Speed mi ją załatwił na amen. Jak już zrobisz kabelek to w windzie ustaw 800x600@60hz MaxYmaLnie inaczej przy wyższych częstotliwościach szlag go trafi. Zaraz dołącze schemat ...
- Załączniki
-
- 9-15pin VGA.PNG (1.38KiB)Przejrzano 5171 razy