Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięJak sterować BTW 69-1200 ? (tyrystor 50A)
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- connan12345
- -
Mam mały kłopot z ładowarką akumulatora do ciągnika. Szlag trafił elektronike . Teraz musze zrobić płytke sterującą BTW 69-1200 (taki kupiłem) . Problem to ta właśnie płytka. Nie wiem jak sterować BTW 69-1200 .Mam schemacik ogólny ale brak opisu części. Ta płytka sterowała tyrystorem (który się uszkodził) . Ładowarka współpracowała z akumulatorami 12V jak i 24V. Pakieciakiem można było załączyć takowe ładowania, oraz rozruch (12/24V do wyboru) no i pozycja "0" gdzie nic się nie działo. Ten poniższy schemat jest najbliższy tej ładowarce gdyż trafo wygląda podobnie. Pomóżcie jeśli możecie. Dzięki z góry !
- Załączniki
-
- prostownik_108.gif (2.52KiB)Przejrzano 2831 razy
Ostatnio zmieniony 14 sty 2005, o 13:13 przez connan12345, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- -
Witam! To jest bardzo proste i zawodne, potrafi przy pewnym ustawieniu się zerwać, tyrystor musisz sterować częstotliwością, jest w tedy bardzo stabilny, potrzebny do tego generator, mam coś takiego sprawdzonego, sprawdziło się to nawet przy dużej mocy i mam to z płytką, jak syn wróci ze szkoły to przepakuje mi to na inny plik i wrzucę to tutaj, może jeszcze komuś się przyda.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- -
Witam! Obiecane układy, mnie się nie chciało tego już przerysowywać, wiec tego greca w twoim wypadku, musisz wywalić, zostawiasz tylko sam generator.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Załączniki
-
- Regulator.rar
- (44.57KiB)Pobrany 317 razy