Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

materiały półprzewodnikowe

matrixx
-
-
Kontaktowanie:
materiały półprzewodnikowe

Postautor: matrixx » 4 sty 2005, o 18:08

czesc. mam ogromna prosbe. szukam porzadnych materiałów na temat "Materiały półprzewodnikowe".
bardzo bym prosil o jakies namiary na ksiazki lub www ktore opisuja jak najwiecej z tego tematu.
z gory dzieki

pozdrawiam

Awatar użytkownika
jaglarz
-
-
Kontaktowanie:

Maeriały

Postautor: jaglarz » 5 sty 2005, o 00:00

Hm, dziwny post.
Co konkretnie znaczy Materiały półprzewodnikowe ? Masz na myśli german,krzem, arsenek galu?
Wpisz w wyszukiwarce np. Google odpowiednie słowa a otrzymasz linki do stron.
Książki na ten temat powinny mieć takie wydawnictwa jak Helion, Mikom, RM.

matrixx
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: matrixx » 5 sty 2005, o 15:19

czesc. musze napisac dosyc obszerna prace na ten temat. mam ksiazki ktore opisuja zasade dzialania polprzewodnikow, co sie tam dzieje z elektronami, dziurami. ale bardzo malo mam na temat samych materialow polprzewodnikowych. na stronkach znajde tak jak napisales o krzemie germanie i o innych tyle ze tego jest w miare malo a ja potrzebuje cos wiecej, jakis wyczerpujacych informacji, zdjec wytwarzania procesorow, pamieci i innych urzadzen na budowie ktorych opieraja sie materialy polprzewodnikowe...

pozdrawiam

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”