Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięDrukowanie płytki w Protel98SE
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Czy ktoś może mi pomóc mam problem z drukowaniem płytki? Ścieżki wyglądają jak prostokąty nałożone na siebie i przy załamaniu ścieżki wygląda to dziwnie, bo z takim wybrzuszeniami. Jeszcze gorzej ma się sprawa, kiedy ścieżka 70 mil wchodzi na punk 70 mil w ogóle nie widać punktu lutowniczego tylko ścieżkę. Zaznaczam, że nie jest to problem z otworami w punktach lutowniczych (to rozwiązuję przez kolejność rysowania warstw). Proszę o pomoc. Dzięki
No właśnie, przypomniałeś mi, to była HP LaserJet 5P.
Nie mam tu nawet Protela, więc tak z pamięci - gdy mamy już ładny podgląd wydruku PCB, widoczne wszystkie otworki, ścieżki, wszystko czarno-białe... To zanim ostatecznie naciśniemy Print, jest gdzieś jeszcze przycisk z opcjami drukarki. Trzeba tam wejść i w którymś tam miejscu zahaczyć coś w stylu "Użyj grafiki rasterowej". Dopiero potem ostatecznie Print.
Jeśli ustawimy to w drukarce na stałe, to z kolei źle się drukują inne rzeczy, więc ja po prostu pamiętałem o tym tylko przy drukowaniu PCB.
Daj znać czy znalazłeś tę opcję i czy pomogło.
Nie mam tu nawet Protela, więc tak z pamięci - gdy mamy już ładny podgląd wydruku PCB, widoczne wszystkie otworki, ścieżki, wszystko czarno-białe... To zanim ostatecznie naciśniemy Print, jest gdzieś jeszcze przycisk z opcjami drukarki. Trzeba tam wejść i w którymś tam miejscu zahaczyć coś w stylu "Użyj grafiki rasterowej". Dopiero potem ostatecznie Print.
Jeśli ustawimy to w drukarce na stałe, to z kolei źle się drukują inne rzeczy, więc ja po prostu pamiętałem o tym tylko przy drukowaniu PCB.
Daj znać czy znalazłeś tę opcję i czy pomogło.