Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPort drukarki cały czas coś nadaje
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam, posłuchajcie mam taki problem, może i jest związany z komputerem PC ale chodzi o programator AT89Cx051. Mam komputer i na nim win98, zaistalowałem go specjalnie poto aby móc programować Atmele, ale oczywiście mi nie działają programatory. Miałem taki programtor który działał z programem progat, i ten progat cały czas mi coś czytał z portu. Nie wiem jak to było mozliwe bo i gdy był procesor w podstawce i gdy nie było czytał to samo, mało tego jeśli odłączyłem programator to z portu cały czas czytał to samo. I teraz mam pytanie czy tak powinno być? Czy ma ktoś prosty programtor Atmeli AT89Cx051(schemat + program)który mi na 100% zadziała i jest sprawdzony, bo robiłem już 3 i nie mam ochoty robić następnego zeby znów nie wyszedł, a wiem ze można programtor akurat do tego procesora zrobić z paru rezystorków i tranzystorków. Ale najważniejsze jest to czy tak powinno być z tym portem. Bardzo proszę o pomoc, bo ten temat chodzi już za mną od roku, a chciałbym już w końcu zagłębić sie w mikrokomuterach.