Witam Wszystkich!
Czy może ma ktoś schemat jakiegoś tunera TV do PC?
jaro_elektronika@o2.pl
p.s. Czy montaż takiego urządzenia w ogóle się opłaca? Czy jest to wykonalne?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięTuner TV do PC
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
Chcesz samodzielnie zbudować tuner do PC ? To bardzo trudne zadanie. Nawet posiadając schemat ideowy to jeszcze nic. Myślę, że najgorzej będzie z projektem PCB, do tego potrzebna jest duża wiedza i ogromne doświadczenie.
Nie zniechęcam Cię, ale przestrzegam, że nawet jeśli zbudujesz taki tuner(z gotowego schematu jakiegos producenta do którego bedziesz mógł sciągnać oprogramowanie(a co z trudno dostępnymi scalakami czy układami programowalnymi??? )), to wcześniej stracisz mnóstwo czasu i pieniędzy(budując kolejne prototyy), o nerwach nie wspominając. Jest to napewno całkowicie nieopłacalne (nawet jeśli miałbyś się przy tym dużo nauczyć).
Takie jest moje zdanie
Nie zniechęcam Cię, ale przestrzegam, że nawet jeśli zbudujesz taki tuner(z gotowego schematu jakiegos producenta do którego bedziesz mógł sciągnać oprogramowanie(a co z trudno dostępnymi scalakami czy układami programowalnymi??? )), to wcześniej stracisz mnóstwo czasu i pieniędzy(budując kolejne prototyy), o nerwach nie wspominając. Jest to napewno całkowicie nieopłacalne (nawet jeśli miałbyś się przy tym dużo nauczyć).
Takie jest moje zdanie
Zgadzam sie z Kamilkozi karta z regoly to glowica i jeden scalak obslugujacy ta glowice i pelniacy rownoczesnie funkcje interfejsu z pci. Te najprostrze karty sa teraz bardzo tanie bo sa wypierane przez DVB i z pewnoscia latwo kupisz uzywana.
Polecam hauppauge
Ps. jesli chcesz na ekranie kompa ogladac tv a masz jakas video capture karte to mozesz do niej podlaczyc stare video
Polecam hauppauge
Ps. jesli chcesz na ekranie kompa ogladac tv a masz jakas video capture karte to mozesz do niej podlaczyc stare video