Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięCzy ktoś bzdudował Yampp-a ?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam czy ktoś składał odtwarzacz Yampp. Ma wielką ochotę, ale nie bardzo wiem jak to się sprawuję w praktyce. Oczywiście czytałem wszystkie teksty w EP i trochę się już orientuje, problemem jest raczej dla mnie zdobycie odpowiednich elementów (SMD!!!) i ewentualne uruchomienie tego w całości, a rzecz cała ma się koło kasy. Całość trochę kosztuję i nie chciałbym strzelić gola finansowego, gdy zacznę i nie skończę. Jeśli ma ktoś chwilę czasu i doświadczenie w budowie proszę o opinie czy warto i jakie ewentualnie czekają mnie niespodzianki.
Ja zbudowałem yamppa3usb części kupiłem na stronie http://www.softcom.gda.pl/yampp/ nie miałem żadny problemów z uruchomieniem mam podpięty wyświetlacz z nokii i dysk 2,5''. Taki zestaw kosztuje 260zł
Ja też tam kupiłem - jedyny problem to, że jest to ich dodatkowa działalność i zajmuje się tym człowiek, który nie ma czasu i czekałem miesiąc. Dodatkowo nie mają wyświetlaczy - taniej jest kupić na allegro - tylko kup z blaszkami. Niestety podświetlenie pozostaje we własnej gestii (yampp7 zasilany jest z akumulatora). Trudno kupić tanio folię, a jeszcze trudniej tanią małą przetwornicę. Zniechęcony poszukiwaniami zastosowałem silny niebieski led, ale mimo, że spełnia zadanie to nie jest to. Ale szkoda mi było 70 zł plus 2 przesyłki...
[ Dodano: 21-11-2004, 08:35 ]
Jadyne drobiazg, który nie jest opisany - tantale smd mają oznaczony + paskiem
[ Dodano: 21-11-2004, 08:35 ]
Jadyne drobiazg, który nie jest opisany - tantale smd mają oznaczony + paskiem