PS jeżeli jest to forum tylko dla "zaawansowanych" elektronikow to proszę o wskazanie mi innego dużego forum z informacjami na ten temat...
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięModeratorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
W czasopiśmie "Elektronika dla wszystkich" od kilku numerów trwa kurs "Elektronika dla nieelektroników" chyba w sam raz dla Ciebie, co do stron internetowych to też znajdziesz kilka, może na początek zapoznaj się ze znaczeniami symboli np u mnie na stronie www.elektronika.qs.pl/symbole.html .Witam wszystkich. Chciałbym się dowiedzieć, od czego najlepiej zacząć zabawę zwaną ELektRoniKą . W domu mam całkiem spore zaplecze sprzętowe (lutownice, druciki i pełno innych ciekawych zabawek) No i właśnie... Może znacie jakieś strony internetowe, dzięki którym mógłbym dowiedzieć się czegoś o elementach (co do czego służy, jak to wykorzystać itp.), jak zaprojektować, jakich symboli się używa no ogólnie rzecz biorąc to chodzi mi o słownik pojęć + jakieś ciekawe i proste projekty do samodzielnego montażu
A może proponujecie zacząć od czegoś innego? Wszystkie porady mile widziane
(..)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości