Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

FPLA

faber
-
-
FPLA

Postautor: faber » 15 wrz 2004, o 21:37

Witam
Czy ktoś zna jakieś proste układy FPLA, np.48 iloczynów. Muszę zrobić projekt na takim układzie i nie wiem czego szukać. Ma on pracować za układ kombinacyjny w generatorze liczb pseudolosowych z programowaniem zakresu. Programowanie zakresu polega na podaniu czy to będzie liczba 4,5,6 lub 7-io bitowa. W zależności od tego z odpowiednich wyjść LFSR czyli Rejestru Liniowego Przesuwającego wchodzę na XOR-a, a z niego znowu na wejście IN LFSR-a. Mój FPLA realizuje tylko jedną funkcję tzn. że jak zadam liczbę 7-bitową to na wyświetlaczu mają mi się pojawiać losowo wszystkie liczby z zakresu od "0" do "127". Może ktoś ma pomysł na mój cały projekt ("pod klucz"). Możemy się jakoś dogadać!!!! :-) Jak ktoś ma jakąś propozycję to można ją wysłać na maila afaber@wp.pl lub afaber@poczta.fm Pozdrawiam Andrzej

Piotr
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: Piotr » 18 wrz 2004, o 12:26

Jaki dokladnie uklad zamierzasz uzyc, bo boje sie zapytac skad go wezmiesz?
Pzdr
PZb

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”