Jak sie domyslam jest to 120W trafo
Standartowy problem z rozpoznaniem wyprowadzen: mierzylem opory wszystkich uzwojen i znalazlem jedno o najwiekszej rezystancji - 38 Ohm ( reszta ma 7, 1, 0.1 )
czy to oznacza ze to uzwojenie pierwotne ??
moze latwiej jezeli ktos ma jakis schemat tego transformatorka ( prod UNITRA )
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięTS120/14
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
To jest link do katalogu transformatorow: http://www.elektroda.net/download/file73.html
Przy obliczniu transformatorow uzywa sie wspolczynnik ile zwojow na 1 volt a srednice drutu dobiera sie z gestosci pradu. Czyli najwieksza rezystacja jest na uzwojeniu pierwotnym przy tradycyjnym sieciowym trafie.
Przy obliczniu transformatorow uzywa sie wspolczynnik ile zwojow na 1 volt a srednice drutu dobiera sie z gestosci pradu. Czyli najwieksza rezystacja jest na uzwojeniu pierwotnym przy tradycyjnym sieciowym trafie.
dzieki! teraz juz mam 2 sprawy zalatwione - wiem jak podlaczyc i wiem jakie sa napiecia na wtornych uzwojeniach - DZIEKI!
(jak sie jednak okazalo jest nieodpowiedni )
ciagnac dalej temat: znalazlem jeszcze takie dziwactwo TWT1002/10 ( wyglada tez na jakies 100W) ale w necie to juz zupenie nic nie moge wyszukac - nawet nie wiem jaka to firma
(jak sie jednak okazalo jest nieodpowiedni )
ciagnac dalej temat: znalazlem jeszcze takie dziwactwo TWT1002/10 ( wyglada tez na jakies 100W) ale w necie to juz zupenie nic nie moge wyszukac - nawet nie wiem jaka to firma