Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Zapchane dysze

Jaro_elektronika
-
-
Kontaktowanie:
Zapchane dysze

Postautor: Jaro_elektronika » 21 cze 2004, o 17:01

Witam Wszystkich !
Czy wie ktoś jak wyczyścić dysze w drukarce ? Próbowałem opcje cyszczenia dysz w menu, wkładałem cardrige do ciepłej wody, próbowałem rozpuszczalnikiem (a może powinienem spróbować czymś mocniejszym?).Przez długi czas cardrige były bez tuszu (właśnie dla tego nie działa), kupiłem uzupełniacz i jedna z dysz (środkowa) nie działa. A może ktoś z was ma pusty cardrige od drukarki LEXMARK Z34 z czystymi dyszami i chciałby go sprzedać za ok. 5-10 zł (w Pryzmacie skupują po 5 zł). Jeśli tak to proszę o kontakt
Pozdrawiam
jaro_elektronika@tlen.pl

Awatar użytkownika
gruszek
-
-

Postautor: gruszek » 21 cze 2004, o 19:53

daj sobie spokoj nic nie poradzisz :)
a rozpuszczalnikiem mozesz tylko zaszkodzic

Andree
-
-

Postautor: Andree » 21 cze 2004, o 20:45

Można spróbować trzymanie nad parą (nad gotującą się wodą), skutki z reguły dobre, choć czasem trzeba się namęczyć. Kilkanaście sekund nad parą i wytrzeć papierowym ręcznikiem.

Awatar użytkownika
Agrest
-
-

Zapchane dysze

Postautor: Agrest » 22 cze 2004, o 21:21

Postaw głowicę na kilka godzin na płynie do spryskiwacza na alkoholu izopropylowym. Najlepszy jest zimowy - większe stężenie. W moim przypadku pomogło, ale jak mocno zasuszyłeś głowicę, nie rób sobie wielkich nadziei.
PozdrA

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”