Mam skaner Unitech MS 265-1
chciałbym podłączyć go do kompa przez rs232
wiem ze potrzebny jest układzik na Max232
poszukuje schemaciku jak to połączyć.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięSkaner kodów kreskowych przez RS232
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Jest to skaner do kompa
wiem ze mozna go podłączyć przez port szeregowy
Z dokumentacji wynika że w tym celu potrzebny jest układ zbudowany na układzie MAX 232 lub odpowiedniku
skaner ten na końcu kabla nie posiada żadnej wtyczki
w instrukcji znajduje się opis wszystkich kabelków ale niestety nie ma tam samego schematu układu
W dziedzinie elektroniki jestem początkujący i zaprojektownie takiego układu na razie przerasta moje możliwości
Proszę o pomoc
wiem ze mozna go podłączyć przez port szeregowy
Z dokumentacji wynika że w tym celu potrzebny jest układ zbudowany na układzie MAX 232 lub odpowiedniku
skaner ten na końcu kabla nie posiada żadnej wtyczki
w instrukcji znajduje się opis wszystkich kabelków ale niestety nie ma tam samego schematu układu
W dziedzinie elektroniki jestem początkujący i zaprojektownie takiego układu na razie przerasta moje możliwości
Proszę o pomoc
No to ja nie czegos rozumie.
Idzie pancia do sklepu zeby kupic skaner i daja jej cos takiego i kaza sobie przejsciowke dorobic??
Co tu nie gra.
Czyli w tej chwili jest to skaner pracujacy dla picu sam dla siebie bo nie ma zadnego podlaczenia do kasy fiskalnej ani kompa????
Moze ktos mu wtyczke odcial albo co a nie ze cos dorabiac trzeba. Tak mi sie wydaje.
Idzie pancia do sklepu zeby kupic skaner i daja jej cos takiego i kaza sobie przejsciowke dorobic??
Co tu nie gra.
Czyli w tej chwili jest to skaner pracujacy dla picu sam dla siebie bo nie ma zadnego podlaczenia do kasy fiskalnej ani kompa????
Moze ktos mu wtyczke odcial albo co a nie ze cos dorabiac trzeba. Tak mi sie wydaje.