Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięDMX512- przetwornik rs232 lub USB na DMX512 + soft
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Czy ktoś potrafiłby tu zrobić lub dać schemat przetwornika PC>>>DMX 512 podłączanego pod USB lub rs 232. Zależy mi tez na oprogramowaniu współpracującego z tym przetwornikiem do sterowania urządzeniami scenicznymi np. skanery. Z gooooory dziękuje.
Za takie rzeczy sie placi slona kase, ze wzgledu na skomplikowany program bo samo urzadzenie mozna zrobic prosto. Wlasnie jestem w trakcie konstruowania takiej przejsciowki LPT->DMX i vice-versa. Na cale szczescie nie ja bede tworzyl program na PC obslugujacy to Jezeli chcesz sterowac skanerami jako "obiektami" to napisanie programu do tego jest nie lada wyzwaniem i wymaga duzo czasu. Skaner widziany jako np. osiem kanalow DMX jest juz prosciej oprogramowac.
Pozdro
Dexter
Pozdro
Dexter