Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Symulacja obwodw elektronicznych

sanneo
-
-
Symulacja obwodw elektronicznych

Postautor: sanneo » 21 lut 2004, o 14:01

Witajcie.

Czy znacie może jakies programy komputerowe do projektowania obwodów elektrycznych i elektronicznych a także programy do przeprowadzania komputerowej symulacji obwodów elektrycznych i elektronicznych.

Prosiłbym o ich nazwy i ewentualne adresy stron domowych, ja sam znam tylko jeden Eagle Layout Editor ale potrzebuję tego typu programów nieco więcej

pozdrawiam i licze na pomoc.

kowal
-
-

Postautor: kowal » 21 lut 2004, o 19:41

Ja uzywam Proteusa. Demo mozesz sciagnac z http://www.labcenter.co.uk . Projektuje w nim uklady z picami i avrami. Dla mnie to bardzo dobry symulator. Ma tez opcje tworzenia pcb, ale jak dotad ich nie uzywalem.

prompt
-
-

Postautor: prompt » 21 lut 2004, o 22:17

Radziłbym zainwestować w Protela. Nie mam na myśli pieniędzy, chodzi o czas i dobre poznanie produktu. Dla większości zastosowań wystarcza Protel 99SE. Jeśli chcesz mieć program "z górnej półki", wybierz Protel DXP. Protel jest jednym z najlepszych programów (systemów) tego typu na świecie. Czas przeznaczony na jego poznawanie na pewno nie będzie stracony. W warunkach domowych można korzystać z pełnych, 30-dniowych wersji (cracki też są).

Cane9
-
-

Postautor: Cane9 » 22 lut 2004, o 20:21

Popieram fakt ze protel jest jednym z najlepszych programow. choc tez czesto uzywalem pakietu podajze Microsim Eval w ktorym jest schematics do testowania ukladów elektronicznych i pcboard do tworzenia mozaiki sciezek. Pozdrawiam i milej pracy :)

efin
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: efin » 26 lut 2004, o 13:55

ja uzywam rowniez programu Pspice 9.0. ma calkiem sporo opcji. mam go na plytce ale jesliby poszukac dobrze w sieci na pewno znajdzie sie jakas wersje demo :D

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”