Zakupiłem CC1000PP ale niestety nie mam pojęcia z jaką częstotliwością on ma pracować. CC pracujące z f=433 i f=868 MHz różnią się w budowie. Jak to odróżnić. Nie znam się na oznaczeniaach SMD.
Wie ktoś może jak to rozróżnić wzrokowo ???
Dzięki
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięI znowu ten Chipcon :(
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Re: I znowu ten Chipcon :(
[quote="Grzyb"]Zakupiłem CC1000PP ale niestety nie mam pojęcia z jaką częstotliwością on ma pracować. CC pracujące z f=433 i f=868 MHz różnią się w budowie. Jak to odróżnić. Nie znam się na oznaczeniaach SMD.
>> Zakupiles na pewno modul CC1000PP-433, bo innych Soyter nie sprzedaje, przynajmniej na razie. Gdybys poswiecil chwile przejrzeniu dokumentacji (http://www.soyter.com.pl/index.php?pid=12&prid=16309 ->> cytuje: "Moduł z układem CC1000 typu Plug&Play, na pasmo 433 MHz"), to nie musialbys rozpaczliwie narzekac na Chipcona. Roznica
>> Goraco polecam wzrokowa analize dokumentacji. Pomaga w 99,9% podobnych przypadkow.
Pzdr
PZb
>> Zakupiles na pewno modul CC1000PP-433, bo innych Soyter nie sprzedaje, przynajmniej na razie. Gdybys poswiecil chwile przejrzeniu dokumentacji (http://www.soyter.com.pl/index.php?pid=12&prid=16309 ->> cytuje: "Moduł z układem CC1000 typu Plug&Play, na pasmo 433 MHz"), to nie musialbys rozpaczliwie narzekac na Chipcona. Roznica
>> Goraco polecam wzrokowa analize dokumentacji. Pomaga w 99,9% podobnych przypadkow.
Pzdr
PZb
Dzięki za odp.
mirmil: Mówisz że zrobiłeś ten programator, czy mógłbyś mi podać wskazówki jak to zrobiłeś ?? tzn stosuję się do dokumentacji w programowaniu (chodzi mi o kolejność programowanych rejestrów i kalibrację) ale niestety coś chyba nadal robię źle. Nie proszę cię o kody źródłowe bo pewnie i tak nie robisz tego na '51, ale jakbyś mógł mi powiedzieć co i w jakiej kolejności programujesz.
z góry dzięki
aha i może żeby nikogo już nie denerwował ten temat to podesłałbyś mi to na maila wisnia@poczta.okay.pl
mirmil: Mówisz że zrobiłeś ten programator, czy mógłbyś mi podać wskazówki jak to zrobiłeś ?? tzn stosuję się do dokumentacji w programowaniu (chodzi mi o kolejność programowanych rejestrów i kalibrację) ale niestety coś chyba nadal robię źle. Nie proszę cię o kody źródłowe bo pewnie i tak nie robisz tego na '51, ale jakbyś mógł mi powiedzieć co i w jakiej kolejności programujesz.
z góry dzięki
aha i może żeby nikogo już nie denerwował ten temat to podesłałbyś mi to na maila wisnia@poczta.okay.pl
No i jak tam ludziska z tym trybem Transparent UART W CC1000PP ? Umnie też nie działa. Straszne szumy są i odbiornik odbiera smieci mimo iż RSSI/IF cos pokazuje (0.8V w stosunku do masy). Chyba nie da rady z tym trybem nic zrobic. Sprawdze jak na innych trybach chodzi to dziadostwo i sie odezwe. Pozdro dla wszystkich.