Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj siędioda od pistoletu z pegazusa
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
czy tą diodę która znajduje się w pistolecie w pegazusie mozna jakoś wykorzystać, jaka wogóle to dioda?
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
- Kontaktowanie:
sam tez przeglądałem twoje posty, zrobiłem to tak że tą diodę która znajduje się w starym pistolecie od pegazusa podłączyłem jedną nóżką do bareri a drugą do jednej nużki diody led, a drógą nużkę diody jak zapewne się domyślaż do drugiego bieguna bateri. Użyłem tego breloczkowego lasera którego można kupić na targu na 10zł. Testowałem to w pokoju, światło słoneczne było średnie ale dokładnie nie wiem czy czasami dioda fałszywie się nie załączy na mocnym słońcu. czekam jak ty to rozwiążesz
wiesz ja myśle tak jak mi powidzieli, schowaj to w opakowanie po filmie do aparatu, a światło tam nie dotrze, tylko zrób małą dziurke żeby laser jakos dotarł. U mnie jeszcze jest problem, bo ja chce podłączyć z kolei do kompa. A to juz nie weim jak zrobić . Oczywiście napisać nalezy program, co tez jest czarna magią