Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięCzemu YAMPP 7 działa ?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Yamp 7 moze byc zasilany z ogniwa litowo jonowego które po naładowaniu ma napiecie równe ok 4.2 V. Natomist ze specyfikacji kart MMC wynika ze mogą one pracować przy napieciu 2.7 - 3.6 ; Czy nie ma żadnych przeciwskazań ? ja nie odważyłem sie jeszcze zasilic mojej karty takim napieciem. (nie mam yamp`a 7 tylko ukłąd wykorzystujacy mmc).
Masz racje. To samo dotyczy VS1001 i wyswietlacza LCD z Nokii - tez max 3.6V. Z drugiej strony wiekszosc osob "podkrecajacych" procesory w PC'tach tez podnosi im zasilanie, i na dodatek jeszcze zegar. No i raczej nie padaja, no chyba ze z przegrzania, co nie grozi karcie MMC ani pozostalym ukladom z y7.
Jest to troche naciagane, ale w praktyce dziala, a na smietnikach nie leza sterty spalonych yamppow .
Powiem tak ze (z lenistwa) czesto robilem to o czym Jesper strasznie przestrzegal, czyli zasilalem y7 tylko z USB (bez akumulatora - w wersji z karta MMC) i jak dotad zarowno yampp, display jak i karta zyje. Aczkolwiek nikomu nie zagwarantuje ze jego yampp tez to przezyje.
Jest to troche naciagane, ale w praktyce dziala, a na smietnikach nie leza sterty spalonych yamppow .
Powiem tak ze (z lenistwa) czesto robilem to o czym Jesper strasznie przestrzegal, czyli zasilalem y7 tylko z USB (bez akumulatora - w wersji z karta MMC) i jak dotad zarowno yampp, display jak i karta zyje. Aczkolwiek nikomu nie zagwarantuje ze jego yampp tez to przezyje.