Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKto za 10zł uruchomi nadajnik UKF 1,8W?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Kupiłem niedawno nadajnik UKF FM 1,8W zestaw do samodzielnego montażu, złożyłem go ale:
- kilka elementów z opisu na płytce nie zgadza się
- cewki zrobiłem trochę niestarannie poza tym nie dostałem rdzenia i drutów odp. długości
Trzeba by było jednym słowem wszystko posprawdzać i jakoś to uzgodnić ze schematem. Najlepiej gdyby to był ktoś z doświadczeniem w budowie tego typu urządzeń.
PROOOOOSZĘĘ OOOO POOOMOC !!!!
A MOŻE ZNAJDZIE SIĘ KTOŚ KTO ZA DARMO ALBO TANIEJ MI POMOŻE JUŻ TYLE CZASU, PIENIĘDZY I NERWÓW POŚWIĘCIŁEM NA TEN NADAJNIK...
ZLITUJCIE SIĘ...
- kilka elementów z opisu na płytce nie zgadza się
- cewki zrobiłem trochę niestarannie poza tym nie dostałem rdzenia i drutów odp. długości
Trzeba by było jednym słowem wszystko posprawdzać i jakoś to uzgodnić ze schematem. Najlepiej gdyby to był ktoś z doświadczeniem w budowie tego typu urządzeń.
PROOOOOSZĘĘ OOOO POOOMOC !!!!
A MOŻE ZNAJDZIE SIĘ KTOŚ KTO ZA DARMO ALBO TANIEJ MI POMOŻE JUŻ TYLE CZASU, PIENIĘDZY I NERWÓW POŚWIĘCIŁEM NA TEN NADAJNIK...
ZLITUJCIE SIĘ...
Kto za 10zł uruchomi nadajnik UKF 1,8W?
Szukam kogoś kto ma sprzęt i zna się na radioelektronice budował już nadajniki radiowe uruchomi i poprawi nadajnik który złożyłem. Płytka jest fabrycznie produkowana. Trzeba tylko lepiej wykonać cewki, obczaić zamotany schemat i zestroić nadajnik. Obczaić schemat bo jest taka sprawa - na płytce chyba jest parę błędów np. kondensatory są od C1-27 ponumerowane a na płytce pisze C29 albo znowu są dwa miejsca na płytce oznaczone C7. Właśnie takie tam zamotania. Dlatego ktoś musi znać się na rzeczy.
JESZCZE RAZ BARDZO PROSZĘ O POMOC.
JESZCZE RAZ BARDZO PROSZĘ O POMOC.
Płytka nie zgadza się chyba ze schematem trochę.
Płytka chyba trochę nie zgadza się ze schematem.
Jak byś mi go mógł zestroić i poprawić to by było świetnie.
Jak byś mi go mógł zestroić i poprawić to by było świetnie. Jeśli tak to podaj adres prześlę nadajnik.