Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Kto wykona płytkę drukowanš?

_Wojciech_
-
-
Kto wykona płytkę drukowanš?

Postautor: _Wojciech_ » 25 cze 2003, o 20:31

Witam.

Mam zaprojektowanš płytkę drukowanš dwuwarstwowš z metalizacjš otworów. Szukam firmy/osoby (adres/www), która jš wykona w miarę tanio. Sš oczywiœcie takie firmy, ale wyszło mi, że koszt wykonania będzie ok. 97 euro (400zł) ! Mnie chodzi o jednš płytkę i to jest problem, gdyby było ich tysišc...
Bardzo proszę o jakšœ pomoc.

Gość

Postautor: Gość » 26 cze 2003, o 04:01

Zlecilem firmie (o ktorej nizej) wykonanie plytek. Troche trwalo (jakis tydzien) zanim dostalem je do rak, a jak zobaczylem to malo z krzesla nie spadlem! Za taka cene na prawde nawet sie nie oplaca plytek robic w domu (tylko kwestia czasu)

Chyba jedyna firma, ktora robi tak tanio pojedyncze plytki a w dodatku z metalizacja otworow.

www.elstat.com.pl
elstat@home.pl

PS. Przepraszam za kryptoreklame

_Wojciech_
-
-

Postautor: _Wojciech_ » 26 cze 2003, o 14:11

Wielkie dzięki!
Jak jeszcze ktoś ma jakieś adresy to bardzo proszę.
A tak wogóle, to może Elektronika Praktyczna wsparła by początkujących projektantów i uruchomiła jakiś dział wykonujący tanio pojedyncze (autorskie) płytki? :D :!:

_Wojciech_
-
-

Postautor: _Wojciech_ » 26 cze 2003, o 14:20

Jeszcze jedna sprawa: Ta firma jako format płytki chce "GERBER". Ja mam *.pcb (z Protela). Jak to przerobić?
Wiem, że lamerskie pytanie, ale każdy kiedyś zaczynał... :wink:

roman13

tematy ogólne

Postautor: roman13 » 3 lip 2003, o 20:33

nie zdążyłem tego sprawdzić ale wydaje mi się że protel zapisuje również w formacie gerbera - sprawdz file-sawe as...

Awatar użytkownika
Wojtek
-
-

Postautor: Wojtek » 6 lip 2003, o 18:01

W Protelu musi być taka opcja - w autotraxie jest. Wydaje mi sie, że powinieneś raczej szukać polecenia "Create Gerber File" lub czegos podobnego (protela nie mam w tej chwili zainstalowanego)

gavi
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: gavi » 7 lip 2003, o 12:16

Temat jest bardzo ładnie omówiony w czerwcowym i lipcowym numerze EdW - cykl Spotkania z Protelem

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”