Witam
Zamierzam zakupić multimetr w cenie ok 500zł. Powinien posiadać True RMS, możliwie maksymalną dokładność, bargraf i...
Nie wiem czy istotną rzeczą jest możliwość podłączenia do PC np. przez RS232 - czy często z tego korzystacie i najczęściej do czego?
Proszę o konkretne wskazówki i polecania jaki model, jakiej firmy jest waszym zdaniem godny zainteresowania się nim.
Przyznam się szczerze, że zainteresował mnie BRYMEN - modele BM817 i BM857.
pozdrawiam
Arek
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięMultimetr w cenie ok.500zł - proszę o radę jaki?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Jeżeli będziesz robił wiele powtarzających sie pomiarów, np. w procesie produkcyjnym i będziesz chciał robić analizę wyników to dobrze by było mieć mozliwość korzystania z podłączenia do PC. W zasadzie chyba kazdy multimetr w tej cenia posiada możliwość podłączenia do PC.Nie wiem czy istotną rzeczą jest możliwość podłączenia do PC np. przez RS232 - czy często z tego korzystacie i najczęściej do czego?
Moim zdaniem dobry wybór. Też uzywam miernika tej firmy i jestem zadowolony z jego możliwości.Przyznam się szczerze, że zainteresował mnie BRYMEN - modele BM817 i BM857.