Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięError w PROTELu 99 SE
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Mam Protela 99 SE z SP6. program ma "przedlużoną żywotność" w sposób każdemu znany . Program otwiera się poprawnie ale gdy chcę otworzyć jakąś płytkę lub projekt w obojetnie jaki sposób, to program "mysli" i wywala mi jakis błąd. Przez pewien czas działał poprawnie aż do tej chwili.Mam Windowsa XP+SP1. proszę o pomoc!!!
Error w Protelu
Chyba należy sprawdzić jak będzie pracował program na Win98SE lub Win98.
U mnie versja Trial bez przedłużeń żywotności kaszaniła się z ServicePack6 !!!
Odinstalowałem SP6 , restart i na nowo zainstalowałem ServicePack#5 !!!
Jest OK
Service Packi na www.protel.com
Może to coś da ? ?
U mnie versja Trial bez przedłużeń żywotności kaszaniła się z ServicePack6 !!!
Odinstalowałem SP6 , restart i na nowo zainstalowałem ServicePack#5 !!!
Jest OK
Service Packi na www.protel.com
Może to coś da ? ?
Witam.
Obawiam sie ,ze wina lezy poo stronie protela lub systemu . ja korzystam z wersji niekrackowanej (trial) - i po zainstalowaniu robil mi bandyta niezle fiksy - zwlaszcza jezeli chodzi o modul PCB. wywalał się przy próbie zmian reguł oraz w momencie próby wygenerowania 3D - lub tez po włączeniu autoroutera. kilka razy straciłem swoja prace . bez SP6 - te same problemy - i to przy "swiezo" zainstalowanym windowsie 98SE.
zmieniłem system na WIN 2000 - i problemy częsciowo ustapiły. tutaj przynajmniej nie tracę wynikow swojej pracy - a i program nieco rzadziej sie wiesza. A jak się juz zawiesi - to przynajmniej można jakos wszystko uratowac
Obawiam sie ,ze wina lezy poo stronie protela lub systemu . ja korzystam z wersji niekrackowanej (trial) - i po zainstalowaniu robil mi bandyta niezle fiksy - zwlaszcza jezeli chodzi o modul PCB. wywalał się przy próbie zmian reguł oraz w momencie próby wygenerowania 3D - lub tez po włączeniu autoroutera. kilka razy straciłem swoja prace . bez SP6 - te same problemy - i to przy "swiezo" zainstalowanym windowsie 98SE.
zmieniłem system na WIN 2000 - i problemy częsciowo ustapiły. tutaj przynajmniej nie tracę wynikow swojej pracy - a i program nieco rzadziej sie wiesza. A jak się juz zawiesi - to przynajmniej można jakos wszystko uratowac
błedy...
Sprawdż czy nie masz atrybutu "tylko do odczytu" w pliku *.ddb, atrybut ten powinien być wyłączony.