Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

mini alarm

jan
mini alarm

Postautor: jan » 15 maja 2003, o 11:49

pare razy miałem odwiedziny na działce.Czy ktoś ma może jakiś prosty sposób na wykonanie alarmu aby spłoszyć gościa. gdy bedzie wchodził do altany.

katarcza
-
-

Postautor: katarcza » 15 maja 2003, o 14:51

Może jakis czujnik ruchu, naj[prościej taki gotowy do kupienia w sklepach.

Awatar użytkownika
ScauT
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: ScauT » 15 maja 2003, o 18:38

hmm....wydaje mi sie ze szkoda czujki, jesli mialby zastosowac fabryczna.
moze lepiej kontrakton w drzwiach + ukladzik na tranzsytorkach (mysle ze starczy) i wyjka taka malutka 120dB :-)

pzd.
powodzenia

nadola
-
-

Postautor: nadola » 15 maja 2003, o 19:18

Witam
Czujka na drzwiach spoko, tylko nasuwa mi sie tylko jedno pytanie, ktoredy zazwyczaj gosciu wchodzi w odwiedziny ?? bo jak nie drzwiami, tylko naprzyklad oknem to chyba czujka na drzwi nie starczy :) ...
pozdrowka

jan

mini alarm

Postautor: jan » 16 maja 2003, o 09:05

czujka się nie sprawdza w zimie.Ja też myslałem o kontaktronie zamontowanym w drzwiach i w oknie. do tego potrzebowałbym jakis układ który bym wyłanczał w altanie.jak ktoś miałby jakiś schemacik to byłbym bardzo wdzięczny :)

Awatar użytkownika
ScauT
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: ScauT » 16 maja 2003, o 21:55

witam,

a moze chcesz na procq sprubowac, mala plytka, mozna opoznienia czasowe zrobic, niewiele pradu, gabaryty znikome, koszt ok 10 zl + wyjka jakas.

jak cos to wal na priva.

pzd

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”