Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięSony MZ-RH10 odwrócony tekst t.j. mirror na zamienym panelu Oled
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam . Posiadam minidisc Sony MZ-RH10 w którym wypalił się wyświetlacz oled na sterowniku SSD1328T rozdzielczość 128x96 ( normalny objaw we wszystkich tych modelach , napięcia są prawidłowe ) , podstawiłem panel WEO012864FLPP3N00000 rozdzielczość 128x64 na sterowniku SSD1325 bo dane techniczne są najbliższe SSD1328T . Efekt pokazuje zdjęcie 1 a zdjęcie 2 to oryginał . Wiem że to problem po stronie programowej , czy można w jakiś sposób to zmienić w tym minidisc-u . Bardzo byłbym wdzięczny za każdą pomoc .
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
Re: Sony MZ-RH10 odwrócony tekst t.j. mirror na zamienym panelu Oled
Jeśli nie masz dostępu do programu, to ja nie mam pomysłu, jak można by było odwrócić tekst. Przyznam, że to takie trochę dziwne. Gdyby tylko odwrócili tekst o 180 stopni, to rozumiem, ale odbicie lustrzane? Mają jakoś zupełnie inaczej dołączony kontroler do pikseli, bo chyba nie obserwują tekstu "od spodu", przez spód wyświetlacza . Obawiam się, że albo czeka cię dalsze poszukiwanie wyświetlacza, albo zmiana sprzętu...
Re: Sony MZ-RH10 odwrócony tekst t.j. mirror na zamienym panelu Oled
Wcześniej miałem podłączony wyświetlacz na sterowniku SSD1327 128x128 kupiony w pośpiechu , wyświetlał nagłówek prawie dobrze ( ikonki ) resztę różnie brak zdjęć , różni się komendami i jest z rodziny "grey skale" jak i ssd1325 i inne . W ssd1325 brak nagłówka ( ikonki ) bo ma 128x64 obcięto 32 wiersze w porównaniu do ssd1328 128x96 . Elektronika MZ-RH10 jaka bierze udział do wyświetlania treści na wyświetlaczu to - eeprom AK6512CM-E2 - system kontroler DSP CXD2681-225GG z wyjściem SPI na moduł wyświetlacza ( brak schematu modułu wyświetlacza - opieram się na MZ-RH1 ) - display driver S1C88317D04H000 z wyjściem Parallel 8080 na display oled ssd1328 . tak jak pisałem wcześniej jak wyciągnąć oprogramowanie aby zmienić wartości w sekcji display oled " oto jest pytanie - " .