Fajny, dobrze opracowany raport na temat zarobków inżynierów na całym świecie:
http://www.edn.com/electronics-blogs/no ... ece239ea57
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięRaport nt. zarobków inżynierów
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
Re: Raport nt. zarobków inżynierów
Bardzo przepraszam. Jaki raport? Link prowadzi do ankiety o zadowoleniu z roboty 3418 inżynierów z Ameryki Północnej (zakładam = USA). Żadnego opracowania na temat zarobków inżynierów na całym świecie tam nie ma. Chyba, że link jest zły.
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
A zajrzałeś na stronę 6 "Mean salary for engineers in regions around the world"?
Ha! Nie zauważyłem dalszych stron.
Ta Europa to raczej nas nie dotyczy... Bardziej Indie.
Ta Europa to raczej nas nie dotyczy... Bardziej Indie.
-
- -
Znam wielu inżynierow po AGH (razem studiowalismy), ktorych zarobki w Polsce oscyluja w okolicach 10.000 - 15.000 zl.
Są zatem możliwości dobrych zarobków u nas w kraju, trzeba tylko szukac i reprezentowac odpowiedni poziom.
Podobnie inżynier na stanowisku handlowca lub doradcy technicznego moze zarobic wielokrotnosc sredniej krajowej.
Inzynierowie powinni sie cenic, a wowczas pracodawcy beda musieli zaplacic wiecej za wartosciowa prace.
Inzynierowie powinni sie cenic, a wowczas pracodawcy beda musieli zaplacic wiecej za wartosciowa prace.
Tylko czy zarobki rzędu 10-15 są wystarczającymi za wiedzę jaką posiadają tacy inżynierowie?;> Również znam takich, którzy zarabiają czterocyfrową liczbę, jednak patrząc na zarobki poznanych osób z zachodu robi się przykro.
Hmm to ładnie zarabiają, tez skonczyłem AGH elektronikę, wydaje mi się że coś reprezentuję, trochę (w zasadzie więcej niż trochę) projektów wdrożonych do produkcji i produkowanych urządzeń mam ale na rękę nie przekraczam co miesiąc 2700zł plus od czasu do czasu premia (ale i tak z srednią roczną ani sie nie zbliżam do tych 10k), być może teraz młodzi po studiach potrafią zawalczyć o swoje, ale ja w swoim otoczeniu nie słyszałem o takich zarobkach inżyniera konstruktora (elektronika).Znam wielu inżynierow po AGH (razem studiowalismy), ktorych zarobki w Polsce oscyluja w okolicach 10.000 - 15.000 zl.