Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięMultimetr atmega8
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
w załączniku plytka. guzik jest dolutowany od spodu plytki i 2 pin procka z 4 wyświetlacza zapomniałem o nim i jest kabelkiem połączenie.
- Załączniki
-
- multimetr panelowy zasilacz.pdf
- (28.99KiB)Pobrany 163 razy
Re: Multimetr atmega8
Na razie skup się na napięciu referencyjnym.
Osobiście w niektórych przypadkach też łączę te wyświetlacze przewodami i wszystko działa.
Osobiście w niektórych przypadkach też łączę te wyświetlacze przewodami i wszystko działa.
tez mam połaczenie przewodami. skupić się na napięciu referencyjnym czyli co procka zmienić bo innego rozwiązania nie widze.
Zanim podejmiesz kolejne kroki, to podłącz wejście referencyjne poprzez dzielnik z dwóch rezystorów 1K pomiędzy +5V a GND.
Osobiście też stosuję dzielniki, albo diody referencyjne 431 dla większej dokładności pomiaru. Co do twojego przypadku, to trudno mi powiedzieć co tam jest namieszane.
Osobiście też stosuję dzielniki, albo diody referencyjne 431 dla większej dokładności pomiaru. Co do twojego przypadku, to trudno mi powiedzieć co tam jest namieszane.
Nic to nie dało. Coś czuje, ze chyba mam skopaną atmega, bo wszystkim dziaal ten układ...
Nie mam podobnych problemów z tymi us. Być może masz coś uszkodzone, albo popełniłeś jakiś błąd montażowy.
Tak jak napisalem nie mialem go od nowosci. Bład montazowy wszystko wedlug tego pdf i kilku dodatkow wiec to raczej odpada.